Рецепта на деня: Спагети Болонезе

ВАРНА новини лого

Снимка: Gotvach.bg

Необходими продукти:

спагети – 1 пакет

кайма – 250 г

лук – 1 глава

домати – 2 бр.

прясно мляко – 1 с.л.

червен пипер

черен пипер

риган

босилек

сол

Начин на приготвяне:

Спагетите се варят в кипнала подсолена вода, когато са готови, се отцеждат. Най-добре е да направите това към края на готвенето на соса.

В тенджерка се запържва лукът до златисто, после се добавя каймата и се натрошава.

Добавят се подправките и се бърка.

После доматите се обелват и се настъргват при каймата. Прибавя се и прясното мляко и се бърка и се вари, докато не се сгъсти, и се овкусява с подправки.

Сосът се излива при спагетите и се разбъркват спагетите Болонезе.

Поднесете порция спагети Болонезе с листенца пресен босилек по желание.

Източник: Gotvach.bg

Вижте още:

Рецепта на деня: Постен ябълков сладкиш с овесени ядки