Иван Портних: Само мощна подкрепа за ГЕРБ-СДС ще спаси България, за 2 г. „Промяната“ не направи нищо (ВИДЕО)

Представяне на листата на кандидатите за депутати от ГЕРБ/СДС - Варна, както и акценти в предизборната кампания и програма на коалицията.

Снимка и видео Мариана Стойкова, "ВАРНА новини"

„Какво е т.нар. „промяна“? Дойдоха едни хора и подлъгаха всички нас, че могат с магическа пръчка могат да „поправят“ или „променят“. В резултат 2 г. сме назад и надолу. Няма нито една европейска програма. Нито един европейски лев – за Варна и България!“

Това заяви при представяне на листата на кандидатите за народни представители от ГЕРБ/СДС – Варна областният координатор на ГЕРБ Иван Портних. Изборите за 49-ия парламент са на 2 април.

„Две години не беше приет Плана за възстановяване и устойчивост и по него нямаме нито лев. За разлика от други държави, които го изпълняват. За 2 г. не бяха отворени оперативни програми, по които работим по стария период. Напомням, че те бяха стартирани на 1 януари 2021 г., а сега сме 10 март 2023 г. И над 2 г. тези оперативни програми още ги няма. Тепърва пари по тях ще има след време. Става въпрос, че не можем да разчитаме на ОП „Околна среда“, „Развитие на регионите“, „Транспортна свързаност“, „Научна дейност и иновации“, „Морско дело и аквакултури“. Това ни пречи да реализираме ключови проекти“, допълни Иван Портних.

Още по темата:

Красен Кралев: Обединението на ПП и „ДеБъ“ е на принципа „орел, рак и щука“ (ВИДЕО)

Адв. Балачев: Идеята на избори „до дупка“ е някои недостойни да седнат в чужд кметски стол (ВИДЕО)

Той посочи, че това безхаберие на „Промяната“ пречи привличането на средства.

„Знаете, че и държавната подкрепа към общините е нула, не само за Варна, а навсякъде. И освен остатъци от проекти по места нищо от 2 г. не се прави. Няма детски площадки, няма улици, детски градини, спортни площадки. Защо казваме, че всичко спря? Ами защото е така. ГЕРБ гарантираше изпълнение на важни проекти с европейско и национално финансиране във всички сфери на обществения живот. Сега го няма. Няма и бюджет. Варна няма бюджет, бивш областен управител го обжалва и още е в съда. Загубени са две ценни години“, обобщи Иван Портних и припомни спирането на строежа на АМ „Хемус“ и загубата на развитие за морската столица с Икономическата зона.

„За АМ „Черно море“ няма да говорим. За ремонт на Аспаруховия мост – също. За втори мост – да не споменаваме“, посочи той.

Той синтезира и случилото се в няколко изречения.

„Виждаме, че „новите“ управляващи нищо не умеят – заради тяхната некадърност, политическата арогантност и заблудата. Те заблудиха и възрастните хора! Увеличение на пенсиите? А сметките нарастнаха неколкократно. И за 2 г. – нищо! Едно абсолютно нищо, фалшиви обещания, илюзии… Българинът го усеща и по джоба си, а и от гледна точка на престъпността. Няма сигурност. ГЕРБ трябва да получи мощна подкрепа за съставяне на правителство, иначе няма спасение. А само празни думи. Обществото заслужава по-добро, не празни приказки, не некадърност“, завърши Иван Портних.

Вижте видео:

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Вижте цялата листа:

Регистрация във Варна на кандидатскa листa на коалиция „ГЕРБ-СДС“