Най-малко 7 убити и 29 ранени при масова стрелба в религиозен храм

полиция

Масово убийство вдигна на крак специалния отряд на полицията в Хамбург. Най-малко седем души са убити, а 29 са ранени при стрелба в център на религиозната организация „Свидетели на Йехова“.

Сигналът е получен малко след 21:00 ч., а пристигналите на мястото униформени открили няколко мъртви и няколко тежко ранени. След това полицаите чули изстрел от горния етаж, отишли там и открили още един мъртъв човек. Предполага се, че нападателят е действал сам и най-вероятно той е сред загиналите, но не се съобщават повече подробности. Мотивите за престъплението не са ясни.

Вестник „Билд“ съобщи, че стрелбата е била в кралската зала на църквата. По-рано ДПА предаде, като се позова на журналисти на мястото, че жителите на северния квартал Алстердорф са получили на мобилните си телефони предупреждения да не излизат поради ситуация, опасна за живота. Телевизионни кадри показаха десетки полицейски автомобили и противопожарни коли, които са блокирали улиците, както и хора, увити в одеяла, съпровождани от спасителни екипи до автобус.

Свидетел разказа на журналистите, че са се чули 12 изстрела.

Кметът на Хамбург Петер Ченчер поднесе съболезнованията си на близките на жертвите. Той определи случилото се като „шокиращо“.

От Tribune.bg

Четете още: