Съдът проверява законен ли е летния ресторант „Хоризонт“ на кандидат-депутат от ПП

Ресторант хоризонт

В Административен съд – Варна се проведе първото открито съдебно заседание по адм. дело №2709/2022 г., образувано по протест на Районна прокуратура – Варна против Разрешение №1/18.01.2022 г. на Гл. архитект на Община Варна, с което е разрешено поставянето на 10 бр. Преместваеми обекти, разположени на територията на два поземлени имота в Приморски парк, м. Салтанат, гр. Варна, съобщиха за медиите от пресцентъра на съда.

По делото са конституирани като заинтересовани страни Министерство на туризма, МРРБ, Областна управа, като заявлението за поставяне на преместваемите обекти е от „Овърсийз – Хоризонт“ АД. Дружеството е семейна собственост на родата на бившият областен управител и настоящ кандидат за народен представител от коалиция ПП-ДБ Благомир Коцев. Става въпрос за поставяне на летен бар и шатри около ресторант „Хоризонт“.

В хода на заседанието съдът прие доказателствени искания и назначи, по искане на процесуалния представител на „Овърсийз – Хоризонт“ АД, съдебно – техническа експертиза (СТЕ) с вещо лице инж. – геодезист, което да отговори да следните въпроси:

1. Какво е предназначението на ПИ **** и ПИ ****; (ПИ – поземлен имот)

2. Има ли влязъл в сила ПУП за ПИ **** и ПИ ****; ако има ПУП, каква плътност на застрояване, коефициент на интензивност на застрояване и минимална озеленена площ се предвижда; Има ли отклонение на преместваемите обекти и съоръжения, съгласно оспореното Разрешение за поставяне, с предвижданията на ПУП и на ОУП?

3. ПИ **** и ПИ ****, попадат ли в територия на национален курорт?

4. Ако двата ПИ са в зона „А“, съгл. ЗУЧК, включени ли са в защитени територии и зони?

5. Попадат ли двата имота под действието на Закона за културното наследство?

Следващото заседание по делото е насрочено за 25 април, 14 ч.

Още по темата:

Съдът отхвърли оспорването на областния управител за продажбата на имоти общинска собственост

Красен Кралев: Обединението на ПП и „ДеБъ“ е на принципа „орел, рак и щука“ (ВИДЕО)