Нечувано зверство! Групово изнасилване на 11-годишно момиче от непълнолетни

Полицейска сирена

Испания е шокирана от изнасилването на момиче на 11 г. от непълнолетни, някои от които са на по-малко от 14 г., предаде „Франс прес“, цитирана от БТА.

Престъплението е било извършено в Бадалоне, в покрайнините на Барселона. Според разкритията на местните медии момичето е било заплашено с нож от група от шестима непълнолетни, които са го принудили да влезе с тях в тоалетната на търговски център, където са го насилили. Престъплениeто е било извършено през ноември.

Регионалната полиция в Каталуния потвърди, че през декември е имало подадена жалба относно сексуална агресия, в която били замесени и непълнолетни. Полицията отказа да предостави повече детайли заради възрастта на замесените хора.

Според местни медии няколко от нападателите са били под 14 г., което означава, че те не могат да бъдат обвинени за деянието. Прокуратурата пък е поискала двама от заподозрените на над 14 г. да бъдат въдворени в специализиран център за непълнолетни, но съдия по случая решил да изпрати там само един от двамата.

Братът на жертвата пък бил заплашван заради депозираната жалба от семейството му заради насилието над момиченцето.

Случаят породи голямо безпокойство в страната заради възрастта на агресорите.

В. „Вангуардия“ припомня, че миналата година само в Каталуния, 1023 непълнолетни под 14 г. са били разследвани за различни престъпления, от които около 100 за сексуални посегателства.

Прочетете още:

Италианската брегова охрана оказва помощ на над 1300 мигранти в Средиземно море