Иван Портних: „Сензация“! Тръбата във Варненското езеро все още е положена на дъното!

Тръби във Варненското езеро

Снимка: Фейсбук.

От профила във Фейсбук на кмета на община Варна Иван Портних:

„Сензация“! Тръбата във Варненското езеро все още е положена на дъното! Да си знаят всички политически активисти, които се упражняваха неуморно по темата и изградиха няколко политически кампании с видеа и драматични постове във фейсбук.

Една година се забави издаването на разрешително от МОСВ за ползване на повърхностен воден обект. Документът, който получихме след повече от 365 дни чакане, е задължителен и без него не можем да започнем работа. Както и без финансиране!!

Ако темата с тръбата в езерото бе важна и спешна за държавата, би следвало да има по-адекватна реакция.

Оттук нататък предстои провеждане на пазарна консултация за определяне на прогнозна стойност на обществената поръчка за строително-монтажни работи, след това обявяване и провеждане на открита процедура по ЗОП за избор на изпълнител на СМР, на строителен надзор и сключване на договори.

Едва след това ще се пристъпи към изпълнение на СМР-та, но ако бъдат осигурени средства!!

Напомням, че тръбопроводът в езерото е бил изграден през 2011 г., по време на Тройната коалиция – на БСП, ДПС и НДСВ, като проектът се е движил от МОСВ. Тръбата е била положена на дъното, въпреки изискванията да е под него. В момента ситуацията е същата.

И тъй като наблизо се намира Аспаруховият мост, нека добавя следното:

При управлението на ГЕРБ държавата отпусна средства и част от съоръженията бяха ремонтирани. Оттогава обаче не се прави нищо!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Четете още:

Екоминистерството повече от година бави отговор за тръбата във Варненското езеро