Благомир Коцев спъва бюджета на Варна с помощ от човек на Цветанов

адв. Диан Иванов и БЛагомир Коцев

Адв. Диан Иванов става известен във варненската общественост още от 2015 г., от когато е представител на някои собственици на имоти в Морската градина, като до голяма степен носи отговорност за запазване движението на автомобили на територията на Приморски парк, обжалвайки всички заповеди за забрана на движението там, издадени от местната администрация. Един от клиентите на адв. Иванов е комплекс Хоризонт, собственост на семейството на Благомир Коцев – върлите противници на забраната за движение на автомобили в Морската.

През 2020 г. Благомир Коцев и адв. Диан Иванов се насочват към развиване на политическа кариера, като случайно или не – всеки от тях „залага“ на различна „ракета-носител“. Коцев се ориентира към Продължаваме Промяната, а адв. Иванов, забележете – избран е за Председател на Контролния съвет на Републиканци за България – известна като партията на Цветан Цветанов.

През 2022 г., когато Благомир Коцев е назначен за областен управител на област Варна, той сключва договор за абонаментно правно обслужване, не с кой да е, а с кантората на дългогодишния си семеен адвокат – Диан Иванов. Годишният абонамент по договора е 80000 лева, като този абонамент съставлява единствено ангажимент за разполагаемост. Всички услуги извършвани от кантората на Иванов се заплащат отделно. Коцев сключва този договор, въпреки че е напълно наясно, че Областна администрация разполага с отдел, състоящ се от няколко юрисконсулти.

През месец май 2022 г. по заръка на Коцев, адв. Диан Иванов подготвя и входира в Административен съд Варна жалба срещу част от приходната част на Общинския бюджет за 2022г., с ясното съзнание че същата е абсолютно неоснователна, като разбира се за това получава и съответния хонорар.

Целта на жалбата е забавяне и затрудняване работата на местната администрация в и без това вече тежката криза настъпила в Държавата. И целта е постигната – делото на първа инстанция се бави близо година, след различни процедурни хватки. Резултатът обаче „удря“ най-вече жителите на града – в продължение на вече година варненци си трошат автомобилите из дупките по улиците, все още няма готов проект за нова сграда на Математическа гимназия, няма го и новото осветление на един от най големите символи на града – Катедралата, тъй като средствата за тези дейности са блокирани при обжалването.

И да се знае! Купуването и продаване на гласове е престъпление!

За ВН Спас Начев

Вижте още:

Сензация! Стела Николова се прегърна със защитник на колите в парка