3 от 3 за „Св. Климент“ на държавното по хокей в зала

Колаж.

Колаж от снимки на ХК "Св. Климент"

Феноменално представяне прави отборът на „Св. Климент“ (Варна) в държавното първенство за мъже по хокей в зала, което се провежда в Рудозем. Възпитаниците на мениджъра Християн Василев и треньора Николай Янчев спечелиха и трите мача в групата си, с което се класираха за финалната четворка, където се играе по регламента всеки срещу всеки.

Те стартираха с минимален успех с 5:4 над КХ „Локомотив 1929“ (София). Във втората си среща варненци не срещнаха никакви проблеми срещу дошлия от баражите тим на „Петър Берон“ (Пд), надигравайки го с 8:2. Преди минути хокеистите от морската столица се справиха и с вицешампиона от миналата година КХ „Академик+“ с 8:6.

Така „Св. Климент“ излиза като първенец от група „В“ с пълен актив от точки. Другият отбор във финалната четворка от този поток е „Локомотив 1929“. Тук любопитното е, че победата на варненци над „железничарите“ в групата ще се зачита за Топ 4 и те ще срещнат само двата съперника, идващи от група „А“. Това са шампионите от Славия 1921 и Вълците (Харманли).

Двубоят с „белите“ е тази вечер, а този с другия тим – утре преди обяд.

Съставът на ХК „Св. Климент“: Момчил Томов, Айлин Рафетова, Екатерина Пенева, Живко Андонов, Руслан Русев, Станимир Илиев, Веселин Ташков, Николай Янчев, Карл Приор, Александер Стайнбрих, Макс Бенедикт, Бастиан Грейт.

ВН

Още по темата:

16 училища изпратиха отбори в състезанието „Бързи и сръчни“ за IV клас във Варна