Хвърлиха коктейл „Молотов“ в двора на храм във Варна

Храм "Св. Прокопий Варненски"

Храм "Св. Прокопий Варненски"\Снимка "Фейсбук"

Снощи, след 2 ч. неизвестен мъж, заснет от камерите на съседен обект, е хвърлил през оградата на храма „Св. Прокопий Варненски“ коктейл „Молотов“, научи Радио Варна.

Няма щети, от полицията разследват инцидента, проверяват се всички записи на камери.

Свидетели на инцидента, които живеят в района, са заснели възпламеняването на бутилката със запалителна течност.

По този повод Варненският и Великопреславски митрополит Йоан направи изявление, като заяви, че в дните на Великия пост извършителят на деянието може и трябва да направи нещо добро.

„Определен човек е подготвил запалителна смес и я хвърля срещу храма „Свети Прокопий Варненски“. Единственото положително е, че тази смес е попаднала не където трябва, според виждането на извършителя, и няма реални тежки последствия от това. Хвърлена е през оградата, камерите са заснели човека.

Съответните наши полицейски органи са уведомени, каквото е нужно е направено. Поводът за размисъл е, че когато човек с делата си потъмни Божия образ в себе си, всичко може да се случи.

Подобно действие свидетелства за една поговорка, че простотията е по-лоша от кражбата. Нашият скромен съвет е: този човек, ако ни слуша в момента, да прояви своята мъжественост в правенето на нещо добро“.

Прочетете още:

С благотворителен концерт набират средства за изграждането на нов храм във Варна