Поирландчени, поамериканчени: Наздраве за Св. Патрик с кандидат депутати от ПП-ДБ във Варна

Стела Николова

На 17 март ирландците отбелязват деня на Свети Патрик. В Ирландия празникът на Свети Патрик е честван с много ритуали и приветстван много подобаващо. Пият се ирландско уиски и бира. В САЩ и други страни по света, където има големи ирландски общности също има празненства, които обичайно включват пиршества, големи количества алкохол и дрехи в зелено.

Вчера кандидатката за депутат, седма в листата на коалиция ПП-ДБ във Варна, успя да предизвика остроумието на потребителите на Фейсбук, отбелязвайки с пост в мрежата ирландския празник, в чиято чест се беше барнала в зелено костюмче и закичила с брошка – кактус. 

Целта на този пост явно бе дамата, която в последно време е неглижирана от съпартийците си, да „блесне“ и събере повече лайкове в социалната мрежа. Но чуждият празник не получи очакваните аплодисменти и г-жа Николова се наложи да отговаря на доста въпроси, като „Вие американци ли сте или българи?“, „И чия традиция е Св. Патрик?!“

Отбелязваме, че Стела Николова не се даде лесно и обясни, че е необходимо „Да уважаваме чуждите празници, че да уважават нашите.“ и (тук явно от притеснение обърка Православието и Католицизма) че празнуването на СВ. Патрик е „Ирландска и християнска“ традиция.

В крайна сметка православните християни взеха превес в спора и се стигна до заключението, че „Когато ирландците си вържат мартеници, тогава ще им пием уискито!“, а на г-жа Николова пожелаха „Леприконче да препикае обувките ти – за късмет!“

Стела Николова

Колеги на г-жа Николова от листата на коалицията ПП-ДБ, без да се изявяват с постове във Фейсбук, явно от рано бяха започнали „да уважават“ Св. Патрик и обикаляха центъра на Варна, за да го демонстрират.

С напредването на кампанията за Парламентарните избори на 2-ри април формите на агитация на коалиционните партньори стават все по-непредсказуеми и озадачаващи. А дали избирателите одобряват, това ще разберем в деня на вота.

Уточняваме за незапознатите, че на 17 април, според Православния календар, Църквата почита паметта на Св. преподобни Алексий, човек Божи.

Да си припомним, че Купуването и продаване на гласове е престъпление и някой от най-интересните изяви на Коалицията:

Лорер смени „Хоризонт“ с „Гюрлата“, изсърба предизборна шкембе чорба

Киро отлетя! Врътка сноуборд за агитация и бърка Витоша с Рила

Приоритетите на Благомир Коцев за Варна и платената политическа любов

За ВН, лично мнение: Спас Начев