Времето на 18 март: облачно, с валежи следобед (ВИДЕО)

дъжд

През нощта срещу събота над по-голямата част от страната ще е предимно ясно. Повече облаци очакваме над Западна и Централна България и крайните североизточни райони, но валежи не се очакват.

Минималните температури ще се понижат и ще са между минус 2°С и плюс 3°С. Най-хладно ще се задържи над Югозападна България и крайните североизточни райони – около минус 3°С.

През деня в събота над страната ще преобладава разкъсана облачност, която ще намалява и до слънчево. Следобед облачността над Североизточна и Южна България ще се увеличи и на места ще превали дъжд. Валежи от сняг се очакват над планинските райони от Южна България.

Очакваните максимални температури в страната ще се повишат и преобладаващите им стойности ще са между 9-13°С. По-ниски ще се задържат над Югозападна България – до 7-8°С.

Вятърът над западните райони ще отслабне и ще е предимно от запад. Над източните райони ще духа до умерен североизточен вятър.

Времето в София

През нощта срещу събота ще преобладава разкъсана облачност. Ще духа слаб източен вятър. През деня ще преобладава разкъсана облачност и ще има повече слънчеви часове.

Минималните температури ще се понижат и ще са между минус 3 °С, а максималните стойности ще са едва около 7-8°С.

Времето по планините

До обед времето по планините ще е с разкъсана облачност, а по билата ще е мъгливо. Следобед над Рило-Родопския масив ще превали и сняг. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 4°.

Времето по Черноморието

През нощта срещу събота времето по Черноморието ще е предимно ясно. До обед, от североизток облачността отново ще се увеличи и до вечерта по северното Черноморие ще превали слаб дъжд. Ще духа умерен до силен северен вятър. Максималните температури ще са около 7°-9°С. Вълнението на морето ще е 3-4 бала.

Времето на Балканите

Над Балканския полуостров ще бъде слънчево и почти тихо. Значителна ще се задържи облачността над източните райони от полуострова, където все още ще има и слаби валежи от дъжд. В сутрешните часове в затворените котловини ще има условия и за слани. Температурите на полуострова ще се повишават.

Гледайте във видеото:

meteobalkans.com

Прочетете още:

Почитаме велик светец, борил се с вяра за християнската истина и църковните обреди