Бой за преференции в коалицията на Промяната! Изправят Стела Николова срещу Благомир Коцев

Стела Николова и БЛагомир Коцев

Templates | Post Main Image 2 - 1

Тежка битка с удари под кръста върви между Стела Николова, (ДБ), и Благомир Коцев, (ПП), за привличане на преференции за изборите на 2 април. Двамата са част от общата листа на коалиция ППДБ във Варна, съответно на 7 и на 8 място.

Залогът е ясен: Който събере повече гласове, той ще бъде номиниран за кандидат за кмет на Варна през октомври.

Напрежението между двете партии в морската столица започна още миналата година, след лют спор кой да бъде назначен за областен управител. Тогава надделя Промяната, която сложи на поста Благомир Коцев. Той обаче остана в общественото съзнание като некомпетентен и ужасно объркан човек.

Коцев осакати бюджета на града, като го блокира за една година в съда, и направи опит да узакони летния си ресторант „Хоризонт“, разположен незаконно на 2 дка поляни в Морската градина.

Въпреки това, той се представя като защитник на зелените площи?!

Благомир Коцев лично атакува в съда всички заповеди на кмета за спиране на колите в парка, но въпреки това, продължава да тръби, че ще работи за спасяването на Морската градина?!

Варненци не закъсняха да дадат оценката за това шизофренно поведение, като го наказаха на изборите през 2022 г. със смешните 1042 преференции.

Неговата конкурентка Стела Николова събра 3077 гласа, с което обаче „настъпи мотиката“, тъй като публично унижи водача на листата на ДБ – Атанас Атанасов, който се отчете с мижавите 898 гласа. „Гномът“ трудно щял да прости някога подобен срам, затова партийната кариета на Стела Николова не била много сигурна, коментират запознати.

В момента напрежението между ПП и ДБ във Варна расте с всеки ден. От двете партии водят тайни разговори с представители на едрия бизнес, търгуват се места за районните администрации, за заместник кметове и за бъдещите листи за Общинския съвет, срещу спонсориране на преференции за двамата кандидати.

Припомняме за всички, че:

Купуването и продаване на гласове е престъпление!

За ВН, лично мнение: Спас Начев

Още по темата:

Областният на Варна преговаря с ДБ за районен кмет?

Как на избори обичат и разлюбват Стела Николова от ДБ

Да си припомним: Топ 6 на скандалите, забъркани от бившия областен Благомир Коцев от ПП- за 6 месеца