Остри коментари за нощната витата на Путин в Мариупол: Връщане на престъпник на местопрестъплението

Путин в Мариупол

Източник "Телеграм"

Посещението на Владимир Путин в Мариупол беше осъдено от  украинските власти:  „Международният престъпник Путин посети окупирания град Мариупол нощем, вероятно за да не види на дневна светлина града, убит от неговото освобождение“, написа в Телеграм градската управа с намек за международната заповед за арест, издадена срещу държавния глава на Русия.

Путин посети Мариупол през нощта, като крадец, добави украинското министерство на отбраната. „Първо, това е по-безопасно. Освен това нощта му позволява да постави акцента на това, което иска да покаже, и държи града, който армията му напълно разруши, и неколцината му оцелели жители, далеч от любопитни очи“, заяви министерството в Туитър.

Като връщане на престъпник на местопрестъплението и цинизъм – така управата в Киев оцениха визитата.

„Докато страните от цивилизования свят искат ареста на режисьора на войната, той, организаторът на убийствата на хиляди мариуполски семейства пристигна, за да се любува на развалините и на братските могили“, написа в „Туитър“ Михайло Подоляк, съветник на президента Зеленски.

Путин е летял до Мариупол с хеликоптер, съобщи по-рано ТАСС, като се позова на Кремъл.

После е прекосил с кола няколко района на града, като е спирал на различни места, говорил е с жителите, разгледал е различни обекти, пояснява агенцията. А Ройтерс допълва, че Путин сам е карал колата. „Всичко това беше много спонтанно“, увери пред журналистите говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

tribune.bg

Прочетете още: