Павел Христов, кандидат за депутат от ГЕРБ/СДС: „Промяната“ дръпна ръчната спирачка за проектите на Варна

Павел Христов

Павел Христов

Какво ни завеща Промяната – завършихме 2022 г. с рекордна инфлация за ЕС, която още ни държи в плен. Тази година се очаква да сме в същата, за съжаление, шампионска група. Инфлацията превърна цените на основни стоки и услуги в непосилни за голяма част от българското общество.

Това заяви Павел Христов, кандидат за депутат от ГЕРБ/СДС във Варна.

Най-уязвимите групи страдат, не могат да покриват своите най-елементарни нужди в ежедневието. В селата е мизерия, няма строителство и ремонти на детски градини и училища, на ремонти и изграждане на пътна инфраструктура между населените места – така, както се правеше при управлението на ГЕРБ. Местната власт все по-трудно удържа на галопиращите цени, на скъпата ел.енергия за общинските сгради и улично осветление.

Промяната дръпна и ръчната спирачка за най-важните проекти за Варна с европейско финансиране и държавна подкрепа от републиканския бюджет. Бившият областен управител Благомир Коцев блокира в съда част от бюджета за миналата година, блокира благоустрояването в родния си град. Магистратите справедливо отмениха безразсъдното му решение, лишено от всякакви правни основания. С „осакатен“ бюджет, липса на национален бюджет и без нито 1 ст. европейско финансиране Община Варна и кметът Иван Портних правят обаче ремонти в целия град и в междублоковите пространства. АМ „Хемус“ беше един гарантиран и предварително разплатен проект, парите за който изчезнаха яко дим, финансовият министър Асен Василев от кабинета „Петков“ дума не обели за тях и за какво са изразходени.

Обещанията на Промяната за втори Аспарухов мост, за АМ „Хемус“ и АМ „Черно море“ звучат като поредния предизборен зле режисиран драматичен сериал – точно както петте моста над Дунав, трите тунела, осемте магистрали, авиолинията между България и Северна Македония, която просъществува с един – два полета, финансирани от държавата с пари на вятъра. Щедрите обещания на Промяната за 25 млрд. инвестиции в Северна България сега са поредната лъжа и манипулации. За две години един пирон не са забили и 1 м асфалт не са положили. Интересно защо в кампанията не обикаля рейсът на Промяната по градове и села сега?! Пускат си селфита с марули на пазара, или се возят на трена, за да покажат, че са хора от народа. Ама не си помислиха за този народ, когото оставиха в бедстващо положение.

Пресцентър на ПП ГЕРБ – Варна

Прочетете още:

Иван Портних: Даваме  реална подкрепа на спорта, а  Промяната – лъжи и спекулации

Купуването и продаването на гласове е престъпление!