Човек на „Промяната“ ревна в мрежата: „Неподходящи“ сме. Ще арестувате ли Киро и Иванов?

ВАРНА новини лого

Росен Костурков Източник zonanews.bg

Вчера след обед полиция нахлува в централата на фондация Хаир в Столипиново. Обискът е продължил с часове, след това се прехвърлят в дома на Яшар Асан, председател на фондацията. Поводът – сигнал за купуване на гласове. Не са намерили нищо.

До тук нищо значимо. Да речем, че ОДМВР Пловдив чу призива ми за профилактика и превенция на купуването на гласове и фалшифицирането на избори, макар и да са пропуснали магазините в Столипиново, държани от #ДПС, в които и в момента се купуват гласове. Но, нищо, ще пораснат, ще се научат.

Но задържат Яшар за 24 часа без никакви обяснения. Просто защото са решили. И до тук нищо ново. Маркобесните времена на #ГЕРБ и #ДПС се връщат, но ние го наблюдаваме от 10-на месеца.
Това, което ме кара да пиша този пост е една изтървана реплика от цивилен към Яшар: „Ми така е! Като се снимаш с неподходящите хора…!“, очевидно се визира един мой пост и публикувани снимки (линк в първия коментар) за посещението ни заедно с Martin Zaimov във фондация „Хаир“.

Искам да попитам този цивилен блюстител на реда защо аз или Мартин Заимов сме „неподходящи“ за снимки с хората?

С мен, а и с Мартин се снимат стотици хора на различни места. Ще арестувате ли и тях?

С мен са се снимали децата ми. Ще арестувате ли и тях? Или роднините ми? Или приятелите ми? Има стотици снимки в моя профил.

Едни от последните са с Христо Иванов, Кирил Петков, Никола Минчев…и тях ли ще арестувате?

Ситуацията не е комична, не е и трагична. Ситуацията е гротеска. Ситуацията показва страха и безсилието на ГЕРБ и зависимите от тях шефове в полиция и прокуратура.

Не се страхувайте, господа. Процесът на #ПРОМЯНАТА в българското общество е необратим. #Промяната, дори в Столипиново, е необратима. Живеещите там са видели и страх и бой и подкупи и празни обещания и изнудване и унижения. Ще издържат и този тормоз.

Но вече не ви искат подхвърлените 50-100 лв преди изборите. Хората в Столипиново вече започват да осъзнават, че е в техни ръце съдбата на квартала, че те могат заедно да направят мястото, в което живеят по-добро и да застанат зад #Промяната, променяйки себе си!

PS. Искам лично да благодаря на г-н Гешев (да, да…на главния ни прокурор), който след като разбра, че заедно с жители на Столипиново се организираме – хора и техника- да изчистим нерегламентираните сметища, се включи активно и нареди на Община Пловдив да го направи, сега и веднага и най-после да постави контейнери за боклук. Радвам се, че прие присърце този огромен проблем за Столипиново. Сега очаквам да нареди и на ВиК Пловдив да оправи течовете на питейна вода и да подмени компроментираната канализационна мрежа в квартала. Благодаря ти, о този, над който е само Господ!

От „Фейсбук“ профила на Росен Костурков, кандидат-депутат от „Продължаваме промяната“:

7dnibulgaria.bg

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Прочетете още:

ГЕРБ-Варна за фалшивата загриженост на „Промяната“ за развитието на града