Десислава Атанасова „затапва“ Лорер в дебата по bTV! Чобанов, Баджо Жоро и Цончо Ганев не могат да вземат думата

Дебат.

Колаж ПИК

В остър лидерски дебат при размяна на крайни реплики и квалификации дни преди изборите влязоха Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС, Даниел Лорер от ПП-ДБ, Цончо Ганев от „Възраждане“, Петър Чобанов от ДПС и Георги Свиленски от БСП по Би Ти Ви.

България загуби посока и е в задънена улица. Не бяха своевременно компенсирани производителите и търговците заради цените на тока и газа, каза Десислава Атанасова. Кирил Петков и Бойко Рашков натвориха неща, които не са сравними с инфлацията от под 2 процента при управлението на кабинетите „Борисов“, смята още Атанасова. Тя обясни, че с печатането на пари от ПП пенсионерите вече нищо не могат да си купят. Тя припомни и кражбата на лев от всеки литър за бензина.

„Две години бяха пропуснати и преминаха в безвремие, защото липсваше лидерство, липсваха отговорност и трайни решения. Бих казала, че последните две години инфлацията беше изпусната, защото не бяха компенсирани навреме всички търговци и производители с цената на електроенергията. Нашата парламентарна група беше тази, която предложи мораториум на електроенергията за битови абонати, защото зимата щеше да бъде много по-трудна. Естествено няма как да пропуснем цената на газа, която беше на последния ден на управление на ГЕРБ 30 лв. При управление на ПП 300 лв., а сега е 100 лв. Това е основната причина инфлацията да е толкова голяма – никакви мерки навреме и липса на адекватни решения“, каза Десислава Атанасова.

Работещи регулатори, а не такива, назначени от ГЕРБ, ще решат проблема с инфлацията, смята пък Лорер. Формулата на ГЕРБ според него е стабилна бедност. ПП щели отново да се погрижат за хората.

На това Десислава Атанасова показа графики откога е реално инфлацията и попита Лорер дали се чува какво говори. За две години в България според нея не са влезли нужните пари от Плана за възстановяване и устойчивост.

Ще лекуваме инфлацията с инвестиции, смятат от ДПС.

Според Цончо Ганев инфлацията е започнало от ковид кризата и печатането на пари. От „Възраждане“ са за вдигане на санкциите срещу Руската федерация. Ганев също директно обвини Лорер и ПП в лъжа, както и че се обожествява главният прокурор.

Трябва да се възстанови българското производство и да има таван на цените е позицията пък на БСП, изразена от Георги Свиленски. Като отидем в парламента, ще се справим и с КЗП, и с КЗП, но предлагаме специални мерки за младите хора, за да остават в България, каза още той.

Проблем за влизането ни в Еврозоната е дефицитът и тя ще остане непостижима, ако продължаваме така, категорична е Атанасова. Авантюристи, популисти и комунисти за две години са ни довели според нея до това състояние.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

pik.bg

Прочетете още:

Борисов побесня заради топ водещ: Защо мълчите на Асен, Рашков ли ви изплаши? Срам! (ВИДЕО)