ГЕРБ-Варна за фалшивата загриженост на „Промяната“ за развитието на града

Ремонтите във Варна.

Ремонтите във Варна продължават. Община Варна осигури 175 млн.лв. за реконструкция на 83 улици и 15 междублокови пространства. Ако местният Бюджет 2022 не беше обжалван в съда от бившия областен управител Благомир Коцев от Промяната, голяма част от тези ремонти щяха да са изпълнени м.г.

Предизборно ПП-тата от варненската листа начело с водача си Даниел Лорер демонстрират загриженост едва сега за развитието на Варна. Нагъл и зле измислен пиар седмица преди парламентарния вот на 2 април. Промяната с нейни министри в служебните правителства на Радев и редовния кабинет на Кирил Петков управлява две години, в които буквално обяви война на Варна. Саботираха строителството на АМ”Хемус” – най-важна за развитието на морската столица и цяла Североизточна България. Даниел Лорер беше министър на иновациите и растежа от края на 2021 до есента на 2022 г., но Националният план за възстановяване мъчително едва сега прохожда. Не са отворени важни оперативни програми и трета година Варна и общините не могат да кандидатстват за европейски пари. Варненските депутати от Промяната в 47 – то НС гласуваха ПРОТИВ предложението на ГЕРБ/СДС за допълнително финансиране на готовите проекти за общините в областта и ги запратиха във фризера.

Кмета и Николай Костадинов

Ремонт в "Кайсиева градина"
Работи се по втория етап на проекта за ремонт на „Кайсиева градина“.

Назначеният от Кирил Петков бивш областен управител Благомир Коцев, настоящ кандидат – депутат от ППДБ блокира за една година част от бюджета на Варна в съда. ВАдС категорично отхвърли това безумно решение като неоснователно, но може да последва втора подобна атака, която самият Коцев подклажда пред сегашния областен управител. Бил загрижен за зелените площи в града, а самият той превзел над 2 дка държавни парцели за лятна градина на семейната си кръчма в сърцето на Морската градина. Предизборните манипулации и обещания на Промяната – за втори Аспарухов мост, за АМ Хемус” и АМ „Черно море” звучат като поредния зле режисиран сериал – точно като петте моста над Дунав, осемте магистрали и авиолинията между България и Северна Македония. Поредна лъжа са и тези 25 млрд. инвестиции в Северна България , която подхвърлят щедро в празните им зали за срещи или на пазарите за зарзават.

Пресцентър на ПП ГЕРБ – Варна

Прочетете още:

Павел Христов, кандидат за депутат от ГЕРБ/СДС: „Промяната“ дръпна ръчната спирачка за проектите на Варна

Купувването и продаването на гласове е престъпление!