Специализирана полицейска операция срещу търговията с гласове във Варненско

Пари.

Снимка ОД на МВР - Варна

Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления, свързани с политическите права на гражданите, битовата престъпност и опазване на обществения ред, се проведе във Варненска област, съобщиха от пресслужбата на ОД на МВР в морската столица.

Специализираната операция се проведена през вчерашния ден от служители от „Криминална полиция“, „Икономическа полиция“ и „Охранителна полиция“ в ОДМВР Варна, Зонално жандармерийско управление, Специализира полицейски сили.

Контролът бе извършен в различни направления – криминална, икономическа престъпност, както и спазване на Закона за движение по пътищата от водачи на моторни превозни средства. Инспектирани бяха: заложни къщи, автоморги, автосервизи и депа, питейни и увеселителни заведения, търговски обекти, финансови и кредитни институции.

Криминалистите намереха и иззеха над два килограма марихуана, метамфетамин и хероин, немалка сума пари и електронна везна. В хода на извършенити претърсвания бяха открити и множество списъци с имена, лични данни, както и пликове с пари и агитационни материали за предстоящите избори.

Бяха изградени седем КПП-та на територията на Провадия.

В рамките на акцията са проверени общо 1 920 граждани, 1601 автомобила, издирени са 6 лица.

Съставени са 189 акта и глоби по фиш за установяване на административни нарушени. Задържани са 66 лица за срок до 24 ча.

Регистрирани са 19 престъпления – пет от тях са по чл. 167 от НК /във връзка с политическите права на гражданите/, а 11 са разкрити. Образувани са 16 досъдебни и три бързи производства.

Съставени са 81 протокола за полицейско предупреждение по чл.64 и чл. 65 по ЗМВР.

ВН

Прочетете още:

Кървав курбан на пътя: 18-годишен младеж почина на място в катастрофа