Времето на 25 март се разваля: Идва студен атмосферен фронт и ще вали

дъжд

През нощта срещу събота  над по-голямата част от страната ще е предимно ясно и почти тихо. В сутрешните часове около водните басейни ще има условия за намалена видимост или ниска слоеста облачност.

Минималните температури ще се повишат и ще са между плюс 4°С и плюс 8°С. Отново най-хладно ще се задържи над района на Кюстендил и по Черноморието – около 2-3°С.

През деня в събота до обяд над цялата страна ще преобладава слънчево време.

Следобед  през нашата страна ще премине студен атмосферен  фронт. По него ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места, предимно в планинските райони от Северозападна и Централна България, a по-късно през деня и над Източна България, ще паднат значителни валежи, придружени от гръмотевична дейност. Ще има условия и за градушки.

Очакваното сумарно количество на валежите ще достигне до 20-40 л/кв.м. Вятърът в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад, до временно силен, и с него ще прониква студен въздух.

Очакваните максимални температури след обяд ще се понижат и преобладаващите им стойности ще са между 19-24°С.

Отново по-ниски ще се задържат температурите над планинските райони от Югозападна България – до 18-20°С. След преминаването на студения фронт, стойностите на термометрите ще се понижат с 2-4°С.

Предупреждение за лошо време

Екипът на MeteoBalkans издава карта с предупреждения за очаквано лошо време, валидни за събота, 23 март:

Жълт код: Издаваме код за краткотрайни, но интензивни валежи, като очакваното сумарно количество дъжд ще е между 15-20л/кв.м.

Оранжев код: Валежите на отделни места над посочените райони ще са значителни по количества.На отделни райони на Балканите очакваните валежи могат да достигнат до 25-40 л/кв.м. Предупреждението е валидно за периода от 15:00 на 25.03  до 23:59 на 23.03

Времето в София

През нощта срещу събота ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб западен вятър. До обяд ще преобладава слънчево време и температурите в столицата ще се повишат. Следобед от северозапад ще настъпи и промяна на времето. Облачността бързо ще се увеличи и ще започнат валежи от дъжд. Очакваме и гръмотевична дейност. Вятърът в Дунавската равнина ще се ориентира от северозапад, до временно силен, и с него ще прониква студен въздух.

Минималните температури ще са около 2-3°С, а максималните – между 18-21°С.

Времето по планините

Планините няма да са подходящи за разходки и туризъм!

До обед времето по планините ще бъде предимно с разкъсана, висока облачност. Следобед ще развива купесто-дъждовна облачност и на много места, предимно в планинските райони от Северозападна и Централна България, ще превали дъжд. Валежи от дъжд се очакват и над Рило-Родопския масив. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 13°C, на 2000 метра – около 7°C.Вятърът ще се ориентира от северозапад, до временно силен, и с него ще прониква студен въздух.

Времето по  Черноморието

В сутрешните часове ще има условия за ниска облачност, но с тенденция да се разкъса. Следобед ще преобладава слънчево време. Късно вечерта валежите от Западна България ще достигнат и Черноморието. През деня ще духа слаб вятър от югозапад, но с тенденция да се ориентира от северозапад и да се усили.

Максималните температури ще бъдат между 12°C и 14°C. Температурата на морската вода очакваме да е около 7°-9°C. Вълнението – до 2-3 бала.

Времето на Балканите

Очакваме преминаването на студен атмосферен фронт и на много места от запад на изток ще паднат значителни по количества валежи. Ще има условия и за градушки.

Почти без валежи ще е над Южна Гърция.

meteobalkans.com

Прочетете още:

Честваме Благовещение – каквото правите днес, това ще правите през цялата година