Столичанин преби и ограби жена на първа среща

темида

27-годишен подлъга жена в дома си, след което я преби, ограби и изхвърли от апартамента си в София полугола. Прокуратурата съобщава, че е готова с обвинението по случай от месец май 2022 г. и столичанинът ще се изправи най-накрая пред съда.

Двамата се запознали в столично заведение през май 2022 г., а на 25-и същия месец В.Б. поканил пострадалата в дома си. Около 16.30 ч. тя отишла в апартамента му и започнали да обсъждат общи въпроси. Впоследствие обаче мъжът станал агресивен и се нахвърлил върху нея с думите „искам кеш“. Б.В. започнал да я скубе и да я блъска в бюрото пред нея, докато тя стои на стол. Нападателят взел мобилния й телефон и две връзки с ключове.

Това обаче не било достатъчно за Б.В. и затова той издърпал и събул късите панталонки на пострадалата, като от тях взел портмонето й с пари и документи. Тя се опитала да си ги вземе обратно, но той продължил да я скубе и я избутал до входната врата. Б.В. изхвърлил пострадалата в коридора и заключил вратата. Жената останала без пари, телефон, ключове, документи, полугола и боса сама във входа на жилищния блок. Междувременно минал съсед, който й дал дрехи и се обадил на тел. 112. В разговор между него и пострадалата, станало ясно, че истинското име на Б.В. не е това, което тя знае.

27-годишният мъж е привлечен като обвиняем за извършен грабеж при условията на опасен рецидив, тъй като към момента на деянието е бил осъждан трикратно.

Предстои Софийски градски съд да насрочи разпоредително заседание по делото.

news.bg

Прочетете още:

Във Варна хванаха рецидивист, заплашвал училище с бомба