Гълъб Донев за действията на Европейската прокуратура: Не може да се свързват с изборите

Гълъб Донев

Снимка БТА

Той увери, че българските избиратели не трябва да се притесняват за сигурността си по време на вота предвид сигнали за взривни устройства в училища в цялата страна

Не може действията на Европейската прокуратура да се свързват с изборите, независимо дали в България, или в друга държава член на ЕС. Това заяви пред журналисти служебният премиер Гълъб Донев в коментар на днешното съобщение на Европейската прокуратура за жълтите павета.

„Не, в никакъв случай“, повтори премиерът. Донев коментира, че сигналите, които са получени в Европейската прокуратура, би трябвало да бъдат разследвани. „Това е една нормална процедура, предприета от представителите на Европейската прокуратура в България и действията, които извършват, са съгласно регламента, който те следват, за да установят има ли нарушения и злоупотреби с финансови средства от ЕС по европейски програми“, каза още служебният премиер.

Той увери, че българските избиратели не трябва да се притесняват за сигурността си по време на вота предвид сигнали за взривни устройства в училища в цялата страна. По думите му това са хибридни заплахи и едва ли целят сваляне на избирателната активност. Донев напомни, че всички изборни секции ще бъдат охранявани от служители на МВР, помещенията ще бъдат проверени и запечатани 24 часа преди началото на изборния ден.

„С моя заповед е създадена междуведомствена работна група, която да изработи съответния протокол за реакция и информация за поставяне на взривни устройства, който протокол е готов. Той ще бъде приложен“, каза още служебният премиер.

От Tribune.bg

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Четете още: