Задават се топли почивни дни, но не са изключени валежи

Великденски фигури

Снимка: Андрей Андреев, ВАРНА новини.

Топло време ни очаква през почивните дни – 1 и 2 април, като максималните температури ще достигнат на места до 20 градуса.

Облачността ще е променлива и на места, повече в събота, 1 април, след обяд и през нощта срещу неделя, 2 април, ще има краткотрайни валежи от дъжд, възможно е и да прегърми, съобщават от НИМХ.

През почивните дни вятърът ще е от запад и по-често ще е умерен.

В началото на новата седмица, с умерен и силен вятър, отначало от изток-североизток, впоследствие от север-северозапад, ще нахлува студен въздух в страната.

В понеделник, 3 април, ще има валежи от дъжд, повишава се вероятността да са значителни по количество. Бързо и чувствително ще застудява и към вечерта във високите полета на Западна България дъждът ще преминава в сняг.

Във вторник, 4 април, и в сряда, 5 април, ще бъде студено и ветровито. Все още ще превалява, ще има и дъжд, и сняг, но валежите ще отслабнат и ще са на по-малко места.

В четвъртък, 6 април, вятърът ще отслабне. Ще преобладава облачно време, вероятността за валежи намалява още. Сутринта ще е по-студено, а през деня ще започне бавно затопляне.

От Dnes.bg

Четете още: