Кирил Петков се рекламирал в сайт за белот в деня на вота

ВАРНА новини лого

Кирил Петков

Сигнал, че в деня на вота се излъчват реклами на Кирил Петков в приложението “Белот. БГ”, е получен в РИК-Варна. Жалбата е последната, постъпила в изборния ден. Подател е СДВР, откъдето установили, че администраторът на приложението е варненска фирма. Понеже сайтът е достъпен в цялата страна и евентуалното нарушение е било извършено в повече от един изборен район, от районната комисия са сезирали ЦИК, пише „Труд„.

Повечето от останалите жалби в района са от упълномощени представители на ПП/ДБ с настояване да бъде осигурена възможност за машинен вот в секциите с машини, дали дефект. Жалбите са 10 и са оставени без уважение, след като ЦИК разреши гласували неуспешно на машина избиратели да повторят вота си на хартия.

В село Проход, община Средец, пък засякоха член на комисия, който си позволил да употреби алкохол по време на вота. До радкритието се стигнало, след като човекът отишъл да обядва. Освен да хапне обаче, той решил да изпие три ракии. Явно му замотали бързо главата, защото се върнал неадекватен в секцията. Колегите му от СИК веднага подали сигнал и полиция извела почерпения от залата. Униформените тествали мъжа с дрегер, който отчел два промила.

Прочетете още:

Прокуратурата разследва изборните туристи на ПП-ДБ