Росен Плевнелиев: Дойде време разделно, изправени сме на ръба

ВАРНА новини лого

Снимка БГНЕС

Президентът на България от 2012 до 2017 г. Росен Плевнелиев не отхвърли напълно шансовете за съставяне на кабинет в 49-ия парламент. Той е на мнение, че сега времето е различно – за отговорни политици, заради наболелите тежки проблеми.

„Винаги има нужда от медиатори, но този път си мисля, че дойде по-различно време, време разделно, време за политици. И аз съм оптимист, че има няколко толкова тежки проблеми, които са толкова наболели, че ще накарат политиците да видят светлина в тунела. В прав текст – ние сме изправени на ръба“, коментира той пред Би Ти Ви.

Той припомни посещението на Олаф Шолц в Румъния, където германският канцлер не спря да хвали северните ни съседи, но не спомена нито една дума за нашата страна.

„Ако ни разделят от Румъния, знаете ли какво ще се случи? Мрежа откъм р. Дунав, мрежа със Сърбия и Турция. България ще е буферна зона за мигранти, периферия, национализъм и популизъм“, отчете Росен Плевнелиев.

„Към момента Румъния е пълна със стратегически инвестиции, а в България няма нито една. Това трябва да казва достатъчно на онези политици, които обяснява, че мислят как да върнат децата на България в страната. Това, което аз виждам, е нова вълна на изтичане на деца от България, ако не засилим към еврозоната“, категоричен беше той.

Според него трябва да се направи кабинет, който да възстанови баланса.

tribune.bg

Прочетете още:

Сачева към Асен: Очевидно не знае нито как да губи, нито какво да прави