От ПИК! Рашков си направи подарък за старта на парламента – брои 150 бона за „Тесла“! Регистрират му я с връзки в КАТ

ВАРНА новини лого

Колаж ПИК

Бойко Рашков, прочул се с незаконния арест на Бойко Борисов, си е направил супер подарък за старта на новия парламента. Бившият вътрешен министър и настоящ депутат от „Продължаваме промяната“ е станал горд собственик на автомобил „Тесла“ за близо 150 хиляди лева, научи ексклузивно ПИК.

Колата е нов внос от Германия и тези дни е била регистрирана в КАТ. Бившият комунистически следовател от формацията на „добрите сили“, на която слоганът в предизборната кампания бе „Има как“, е живият пример, че наистина има как нещата да се случват с връзки и по втория начин.

В КАТ Теслата е минала през 1-ви канал за идентификация, но по необясними причини никой не я снимал. На въпросния канал в момента на регистрацията механик е бил Тодор Донев. Донев не е случаен човек. Оказва се, че е братовчед на бившия шеф на КАТ Тенчо Тенев, издават източници от полицейските среди.

ПИК припомня, че „борецът за справедливост“ Рашков е чест гост на пиянски запои в Хасковско с участието на Тенев. Нещо повече – миналата година Бойко Рашков награди своя другар за „съществен принос“.

Новата Тесла на Рашков е била регистрирана със съдействието на зам.-началника на КАТ Златко Златанов и механика и братовчед на Тенев – Тодор Донев.

Ден преди старта на 49-ото Народно събрание Бойко Рашков е издал нотариално заверено пълномощно на две лица – Георги Керин и Адриан Ангелов да го представляват пред органите на КАТ във връзка с регистрацията на лек автомобил, марка Текла., да получат регистрационните номера, както и талона на автомобила. Пълномощното е било заверено в кантората на съпругата на Рашков – нотариус Мария Михова-Рашкова.

ПИК научи още, че номерът на автомобила е ЕА3663АА. Според данните в сайта на МВР за такъв номер трябва да се заплати сумата от 300 лв. Наши източници обаче са категорични, че Рашков не е дал и стотинка за регистрационния номер.

Припомняме, че според последната декларация пред КПКОНПИ, бившият МВР-министър с над 20 имота притежава два автомобила.  Единият от тях е джипът марка „Рекстън“, прочул се около разработката на ГДБОП „Градинарят“. Тя гръмна, след като по времето, в което Рашков бе министър, службата за финансова сигурност на българска банка изпраща сигнал до МВР за съмнителни транзакции на големи суми евро от страна извън Европейския съюз до български клиент. Установено е, че получател на парите е човекът, работещ като градинар при Рашков. За да е гарантирана конфиденциалността на схемата, докато пренасял парите, градинарят бил придружаван от шофьора на Бойко Рашков с черен „Рекстън“ с изцяло затъмнени стъкла.

pik.bg

Прочетете още:

Лена с тежко признание защо не иска да е депутат