Рецепта на деня: Селска агнешка чорба със спанак

ВАРНА новини лого

Снимка: Gotvach.bg

Необходими продукти: 

агнешко месо – 1/2 кг

агнешки дреболии – 1/2 бр.

сол – на вкус

зелен лук – 1 връзка

домати – 1 бр.

червен пипер – 1/2 с.л.

спанак – 1/2 ч.ч. нарязан

ориз – 1/2 ч.ч.

джоджен – 1/2 връзка

магданоз – 1/2 връзка

брашно – 1 с.л.

яйце – 1 бр.

черен пипер – на вкус

оцет – 1 с.л.

Начин на приготвяне: 

За тази рецепта агнешкото месо заедно с дреболиите, булото и чревцата нарязваме на дребно и ги заливаме с 2-3 литра студена вода.

Поставяме ги на котлона и когато заврат, поръсваме със сол и прибавяме нарязаните зелен лук, домат, червен пипер и спанак на ситно.

Оставяме така да врат.

След като омекнат, прибавяме ориза и ситно нарязаните подправки.

В купичка си размиваме брашното в малко студена вода и изсипваме в агнешката супа.

Готовата чорба сваляме от огъня и застройваме с яйцето.

При желание подправяме с черния пипер и оцета.

Добър апетит!

Източник: gotvach.bg

Вижте още:

Рецепта на деня: Немска картофена салата с бекон