Рецепта на деня: Селска агнешка чорба със спанак

Снимка: Gotvach.bg
Необходими продукти:
агнешко месо – 1/2 кг
агнешки дреболии – 1/2 бр.
сол – на вкус
зелен лук – 1 връзка
домати – 1 бр.
червен пипер – 1/2 с.л.
спанак – 1/2 ч.ч. нарязан
ориз – 1/2 ч.ч.
джоджен – 1/2 връзка
магданоз – 1/2 връзка
брашно – 1 с.л.
яйце – 1 бр.
черен пипер – на вкус
оцет – 1 с.л.
Начин на приготвяне:
За тази рецепта агнешкото месо заедно с дреболиите, булото и чревцата нарязваме на дребно и ги заливаме с 2-3 литра студена вода.
Поставяме ги на котлона и когато заврат, поръсваме със сол и прибавяме нарязаните зелен лук, домат, червен пипер и спанак на ситно.
Оставяме така да врат.
След като омекнат, прибавяме ориза и ситно нарязаните подправки.
В купичка си размиваме брашното в малко студена вода и изсипваме в агнешката супа.
Готовата чорба сваляме от огъня и застройваме с яйцето.
При желание подправяме с черния пипер и оцета.
Добър апетит!
Източник: gotvach.bg
Вижте още: