„ПП-ДБ“ във Варна искат оставка на кмета като реванш за арх. Бузев

ВАРНА новини лого

Снимка "ВАРНА новини"

С пресконференция на депутати, кандидат-депутати и общински съветници коалицията „ПП-ДБ“ във Варна поиска оставката на кмета Иван Портних.

Васко Василев, лидер на ДСБ – Варна, с неприкрита радост обясни този акт като политически. На въпрос защо оставката е поискана само ден, след като кметът е настоял за напускането на главния архитект Виктор Бузев, той отговори, че за „Промяната“ и „ДеБъ“ подобни действия не са нови, а многократно използвани през годините.

„Основната причина е градоустройството и инфраструктурата, но чашата преля след наводнението в кв.“Бриз“. Презастрояването там е тема, която от 8 – 9 г. е на дневен ред при нас“, обоснова се Васко Василев.

Още по темата:

Прокуратурата образува досъдебно производство срещу кандидат-депутата на ПП/ДБ във Варна Благомир Коцев

Той добави, че многократно е искана и оставката на арх. Бузев, но след сряда изненадващо е дошъл моментът да се търси сметка и на кмета Иван Портних за управлението на града.

Възникна обаче въпросът дали брифингът на „ПП-ДБ“ не се явява защита на арх. Бузев и необходим за „Промяната“ вид реванш и/или „отвличащ маньовър“ след разкритията за незаконни бараки на Златни пясъци и завладени над 2 дка държавни имоти за лятна тераса на ресторант „Хоризонт“.

„Моля, когато направят пресконференция в общината да кажат колко заповеди има издадени за събаряне на бараки на Златни пясъци? А на Св. Константин има ли бараки? Общината отговаря за поставянето им“, финтира с въпроси и с малко отговори Василев темата за завладения от незаконни постройки курорт и съдбата на главния архитект.

Още по темата:

Иван Портних: Защо не се премахват незаконните бараки в „Златни пясъци“?

Партийни касички ли пълнят и къде отиват парите от незаконните бараки на Златните (ВИДЕО)

Но и дума не обели за ресторант „Хоризонт“, заел 2 декара зелени площи в Морската градина.

Дори „обтекаемо“ обобщи каква е визията на коалицията за европейския (някога) курорт: „Позицията ни за бараките на Златните е като на всички граждани. Да се изпълни законът! Да се види и какво става в Св. Константин“.“

Дойде ред и на бившия областен управител Благомир Коцев (кандидат-депутат на 2 април от „ПП-ДБ) да отговори доколко е коректно е да се прави на еколог и защитник на Морската градина, а през това време семейното му заведение (именно ресторант „Хоризонт“ – бел.ред.) да се разпростира на държавни имоти и години наред да обжалва заповедите за забрана на автомобили в Морската градина, в негов личен и бизнес интерес.

Още по темата:

Съдът проверява законен ли е летния ресторант „Хоризонт“ на кандидат-депутат от ПП

„Искате ли да отидем заедно там и да видите, че достъпът всъщност е спрян – подкани Коцев. – На паркинг на 50 м от бул. „Княз Борис“ има бариери, които не допускат автомобили. Не съм обжалвал – делото за достъпа е приключило в съда. Но някога община Варна е дала разрешение да има паркинг там, вижте кой е дал позволение и кой е застроил. Така е, с едната ръка се прави едно, с другата се върши друго. А Морската градина е осакатена откъм инфраструктура още преди години.“

Още по темата:

Флашмоб: Коцев, върни поляните! (СНИМКИ)

За двата декара завладени поляни от ресторант „Хоризонт“ в Морската градина той призна и дори се оплака: „Познато е, често политици от ГЕРБ излизат и дават присъди по телевизора. Има разрешение, но най-вероятно е с „порок“, за да мога да бъда атакуван като политическа личност от опозиционна партия. Прокурор сега обжалва акта, издаден от община Варна, но съдът е този, който ще реши всичко.“

Тук се намеси доц. Антон Тонев, приключил пресконференцията, независимо от появилите се куп неудобни въпроси към коалицията „ПП-ДБ“ именно по темата, по която и днес се опит(в)а да извлече политически дивидент на гърба на варненци.

Иван Стоев, „ВАРНА новини“

Прочетете още:

Касичката се пълни трудно: Кандидат-депутат от ДБ във Варна събира дарения

Няма такава наглост! Хората, които нацвъкаха сгради където можаха искат оставката на Портних, бил виновен за презастрояването