Баща от Варна: Хемофилията не е присъда и родителите не бива да се отчайват

ВАРНА новини лого

Снимка и текст Мила Едрева\БТА

Хемофилията не е присъда, родителите на деца, страдащи от това заболяване, не бива да се отчайват в никакъв случай, каза днес за БТА Даниел Бонев, чийто син Симеон е диагностициран с болестта в съвсем ранна възраст.

Медицината напредва непрекъснато, нещата се променят не с години, а с месеци, посочи Бонев. По думите му навлизат все по-нови и модерни препарати, които позволяват на пациентите да водят съвсем нормален начин на живот, както и да не се притесняват от евентуални травми. Българските лекари са професионалисти, те знаят новостите и веднага ги прилагат, каза още Бонев и пожела кураж на всички родители, които се сблъскват с този проблем.

Даниел Бонев е доброволец по организацията и провеждането на велопохода „Заедно“, чийто инициатор е Българската асоциация по хемофилия. Той уточни, че карането на колело и плуването са най-подходящите спортове за всички пациенти с хемофилия и други заболявания, които водят до проблеми с кръвосъсирването.

В похода във Варна днес се включиха и много представители на велоклуб „Одесос“. Целта на инициативата е да повиши информираността на обществото за хемофилията.

Прочетете още:

За забавление: Гаменчета трошат огледала на коли във Варна