Кой лъже? Лидерът на ДеБъ Варна или официалните регистри

ВАРНА новини лого
Чета тези дни в сайта на БНР, че един от лидерите на ДеБъ – Варна – Васко Василев се изказал, че никога не се бил занимавал с приватизация………..Стана ми интересно, защото от стари варненци знам че докато е бил заместник на осъдения за корупция областен управител на Варна – Добрин Митев, прякорът на шуменецът Васко Василев бил „Касичката“. Това написа в профила си във Фейсбук председателят на ОбС – Варна Тодор Балабанов.
 
„Реших да се поровя малко в Търговския регистър и регистъра за приватизация и какво да видя – в края на 1999 г. и началото на 2000 г. Домостроене Инженеринг – 2000 АД, в което Василев е учредител и акционер до ден днешен(както и от време на време член на Съвета на директорите) има за предмет на дейност осъществяване на приватизацията на Домостроителния комбинат на Варна – едно от значимите и стратегически държавни предприятия в града! И някакси случайно дружеството, в което Васко Василев има солиден пакет акции е приватизирало по същото това време Домостроителния комбинат на Варна“, пише Балабанов.
 
Въпросът е кой лъже? Лидерът на ДеБъ Варна или официалните регистри, пита той.
 
„Другият въпрос, който ме мъчи е защо едни хора, които са допуснали престъпното разграбване на държавата срещу жълти стотинки по време на управлението на Иван Костов, днес ни се пробутват като носители на нов морал в политиката. Отговорите оставям на вас! На снимките публикувани по долу ще видите част от официалните документи!
 
Очаквайте скоро:
историята на Домостроителния комбинат – какво е притежавал и правил преди приватизацията и какво представлява днес!
други интересни приватизационни сделки с участие на политически лица от ППДБ Варна и резултатите от тях“, допълва Тодор Балабанов.
 
 

Прочетете още: 

Голям майтап! И истината за „чистите ръце“ на ДеБъ във Варна