Бившият шеф на Стою обикаля ефира и реве: Сънувах, че Гешев арестува Бойко!

Колаж.

Източник 7dnibulgaria.bg

„Искането за оставка на главния прокурор Иван Гешев може да бъде оттеглено. Възможно е ВСС да си подаде оставката.“ Това анонсира в „Референдум“ по БНТ Антон Станков – управляващ съдружник в кантората „Станков-Стоев и партньори“.

На въпрос на водещата на предаването дали действително той разполага с такава информация Антон Станков троснато заяви: „Е, не-сънувах го“.

„Защо трябва да се отстрани предсрочно главният прокурор? Това не е най-големият проблем в съдебната система.“ Това заявява пред bTV през април 2022 г. бившият правосъден министър Антон Станков.

Интересно е, че управляващ съдружник в кантората на Антон Станков е и бащата на номинирания за шеф на правна комисия депутат от ПП-Стою Стоев. 30-годишният Стоев беше определен от „Промяната“ и лично от Лена Бориславова за човекът, който ще проведе цялостна правосъдна реформа. Интересно защо партньорът на бащата на „реформатора на съдебната състема“ и негов колега в адвокатската кантора защитава яростно Иван Гешев.

По-рано през деня Антон Станков коментира по БНР, че щом Иван Гешев нарича Бойко Борисов „лицето“ това означавало, че ще бъде обвиняем. Шефът в кантората на Стою Стоев от ПП стигна и по-далеч в твърденията си, заявявайки, че Бойко Борисов е станал депутат, за да придобие имунитет. Нещо, което лидерът на ГЕРБ е коментирал като причина няколко пъти да се отказва от мястото си в парламента.

След като приключи политическата си кариера в НДСВ Антон Станков беше съдия в ток шоуто „Съдебен спор“. В последните месеци името му беше замесено в любовна връзка с актрисата Диана Димитрова, която той отрича.

През 2015 г. Антон Станков защитаваше и скандалната съдийка Владимира Янева. „Владимира Янева обясни в сряда пред Висшия съдебен съвет, че не помни разговора си със съдийката Румяна Ченалова, който даде началото на аферата „Яневагейт“, каза адвокатът й Антон Станков, бивш правосъден министър в кабинета „Сакскобургготски“.

7dnibulgaria.bg

Прочетете още:

Владимир Зарков: Стою на тати ораненото дете като малък скачал с Лена на ластик!