До месец във Варна ще пристигне първият в България мобилен пункт за кръводаряване

Подписване на договор

„Аз Вярвам и Помагам“ подписа договор за производството на първия в България мобилен пункт за кръводаряване. Това съобщиха за „ВАРНА новини“ от организацията. Пунктът ще бъде готов до месец и представен във Варна.

„Успяхме! Първата крачка е вече факт! Подписахме договора за производство на първият в България специализиран и изцяло оборудван мобилен пункт за кръводаряване „Аз Вярвам и Помагам“. Най-страхотната новина е, че очакваме до 1 месец да бъде готов и да го видим на живо в град Варна!

Припомняме, че от началото на кампанията преди 8 години до днес заедно с хиляди хора събрахме и предадохме за рециклиране над 272 000 килограма капачки“, написаха от организацията.

„Успяхме да закупим и дарим 22 медицински апаратури в отделенията по неонатология, родителните отделения и детска хирургия в СБАГАЛ „проф. Д-р Димитър Стаматов – Варна“ и МБАЛ „Св. Анна – Варна“, които са помогнали на хиляди бебета и деца от цяла Североизточна България.

Заедно с цялата тази статистика само преди два месеца дарихме в ЦСМП Варна и първата за град Варна специализирана Детска/неонатална линейка „Аз Вярвам и Помагам“ на пазарна стойност над 350 000 лв, които са събрани от капачки, стотинки и дарения“, пишат още от „Аз Вярвам и Помагам“.

Те посочиха и целите си за 2023 година:

– Кауза 1: Първият в България мобилен пункт за кръводаряване, който ще бъде транспортно средство (подобно на линейка на външен вид), но вътре ще бъде изработено и оборудване като мини лаборатория наподобяваща кръвните центрове в които се прави кръводаряването;

– Кауза 2: Специализирана Неонатална линейка (линейка само за превозване на бебета) в помощ на хиляди бебета;

– Кауза 3: Специализирана и скъпоструваща медицинска апаратура и оборудване за Детска хирургия, където се лекуват, оперират и спасяват животите на хиляди бебета и деца.

„За всеки, който желае да ни подкрепи чрез дарение Ви споделяме, че официалната сметка на кампания „Аз Вярвам и Помагам“ е:
Банка: ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ АД (ПОЩЕНСКА БАНКА)
IBAN: BG57BPBI79451069521301
BIC: BPBIBGSF
Титуляр: СДРУЖЕНИЕ „АЗ ВЯРВАМ И ПОМАГАМ
Основание: ДАРЕНИЕ“, пишат още от организацията.

Подписване на договор

Четете още: