Иван Гешев при дебата на ВСС: Не съм нарушил законите и Конституцията, ще го докажа

Иван Гешев

Снимка БТА/свободен сайт

Иван Гешев обяви пред Пленума на ВСС, че при ясна процедура ще изложи мнениeто си по посоченото в сигнала на Борислав Сарафов срещу него.

„Мога да кажа, че аз съм главен прокурор и не съм нарушил законите и Конституцията. Ще го докажа в съответните процедури“, заяви Гешев в отговор на въпрос на члена на ВСС Атанаска Дишева за това дали той наистина има записи с над 150 политици, магистрати и членове на ВСС.

Гешев призова да стане ясно в каква процедура се намира в момента. Като посочи, че е готов да предостави данни, но „от това ще има голям срам за част от членовете на ВСС“. Според него това ще подейства „очистващо“ от политическото влияние в съдебната власт , но „ е твърдо решен да го направя в името на българските граждани и децата ни“, като добави, че „това ще увеличи независимостта на българските магистрати“.

„Не се притеснявам от това, което ще кажа на съответните компетентни органи“, заяви Иван Гешев. Той добави, че има проверка, която се извършва от прокурор в Софийска градска прокуратура по сигнал на Борислав Сарафов. Той заяви, че по тази проверка очаква да бъда призован и да даде съответните сведения и данни. Главният прокурор добави ,че в понеделник от 10 часа е призован за снемане на обяснения и по друга проверка.

„Дължим отговори на българското общество, не да се крием. Аз лично нищо не крия“, заяви Гешев пред ВСС.

От Dnesplus.bg

Четете още: