МФ дава над 84 хиляди лева за информационен портал за еврото

Росица Велкова

Снимка: БГНЕС

Интернет страницата, която ще бъде основният канал за информирането на българските граждани и бизнеса относно всички аспекти на приемането на еврото, ще струва 84 000 лв. без ДДС, съобщава financialtribune.bg

„Създадена е интернет страницата… предстои нейното представяне. Средствата за нейното създаване и въвеждане в експлоатация са в размер на 84 000 лв. без ДДС“, заявява министърът на финансите Росица Велкова.

Създаването на интернет страницата, която ще има и мобилна версия, трябва да бъде осъществено от „Информационно обслужване“, с което МФ е сключило рамков договор. Съвместните дейности по нейното изработване са стартирали през октомври 2022 г., като по първоначална информация се очакваше тя да бъде готова през март тази година.

За финансовото обезпечаване на комуникационните дейности свързани с въвеждането на единната европейска валута МС одобри допълнителни разходи в размер на 10 милиона лева по бюджета на Министерството на финансите през 2022 г. Това стана с постановление 480 от 21 декември миналата година.

През април са направени промени в този документ, с които се отпускат 800 хил. лв. по бюджета на Министерството на външните работи и 220 хил. лв. на Икономическия и социален съвет към Народното събрание.

„Тези средства ще обезпечат извършването на подготвителните информационни и комуникационни дейности в страната и в чужбина“, уточнява министър Велкова.

Към момента не са сключени договори между МФ и медии за реализиране на дейности, заложени в комуникационната стратегия за информиране за приемането на еврото и съответно не са извършвани плащания към тях.

Tribune.bg

Прочетете още:

Над 200 варненски фирми получиха писма от НАП. Измама ли е?