Продължават усилията на Мария Габриел да състави правителство с първия мандат

Мария Габриел

Номинираната от ГЕРБ-СДС за министър-председател Мария Габриел продължава с усилията си да състави правителство с първия мандат. Вчера тя заяви, че върне мандата на президента в понеделник изпълнен и подчерта, че преговорите преминават към уточняване структурата и имената в експертно правителство. „Ще изпълня мандата и ще го върна на президента. Оставам отворена за разговори с всички, но вече преминаваме към следващия етап – подкрепа за правителство с първия мандат с ясни теми и приоритети; експертно правителство за една година. Вече ще си говорим за имена и състав на Министерски съвет.“

ПП-ДБ пък отказаха да подкрепят кабинет на ГЕРБ и казаха, че насочват усилията си към реализация на втория мандат. Мария Габриел коментира, че не вижда политическа логика за подкрепа на втория мандат, ако не успее първият. На въпрос дали би се съгласила да бъде кандидат за премиер с втория мандат на ПП-ДБ, Габриел отговори:

„Аз заставам пред вас с името си и с репутацията си. Мисля, че когато искам отново да застана пред вас, казвайки ви, че ще остана последователна, и сами ще се сетите какъв е моят отговор“.

От Tribune.bg

Четете още: