Осиновена българка е на крачка от финала на „Мис Италия”

Българка, Мис Италия

Снимка: Инстаграм

23-годишната Зари Маструцо е само на крачка от големия финал на конкурса „Мис Италия“. Историята ѝ започва в Белоградчик, откъдето е родом. Маструцо, чието истинско име е Захаринка Борисова, е изоставена от родителите си, но няколко години по-късно е осиновена от италианско семейство.

Тя споделя, че като малка е била обект на подигравки заради външния й вид и по-тъмния цвят на кожата й. Днес Зари е представителка на район Калабрия и полуфиналистка в тазгодишното издание на „Мис Италия”.

„Майка ми е била на 16, а баща ми на 18. Родена съм преждевременно и тя ме е оставила в болница. Намерила ме е една медицинска сестра. Там са се погрижили за мен, а после са ме дали в дом за деца, лишени от родителски грижи в Белоградчик“, разказва Зари пред Нова телевизия.

„Израснах в дома, но с другите деца ходехме в обикновено училище, където постоянно ни се подиграваха, хвърляха ни храната, удряха ни. Когато растеш без родители, се научаваш да се защитаваш, да се биеш и си мислиш, че този начин на живот е нормален, защото не познаваш друг“, разкрива още тя трудните моменти от своето детство.

По всичко личи обаче, че Зари е родена под щастлива звезда, защото когато навършва 9 години се появяват нейните ангели-хранители – италианска двойка от Ренде, Южна Италия, която я осиновява. Бащата е инженер, майката – университетски преподавател. Зари е била обсипана с любов и играчки, на които не знаела как да реагира в началото. Казва, че като дете е била пълничка, грозновата и са я мислели за момче.

Точно като в приказките грозното патенце се превръща в красив лебед.

Днес 23-годишната девойка, която живее в Калабрия триумфира: тя е сред финалистките на конкурса „Мис Италия“. Победителката в него ще бъде избрана през септември. Зари успява да очарова многочленното жури и да го убеди в качествата си.

Тя споделя, че се чувства като принцеса, заради замъка Малвито, където се провела част от надпреварата, пише calabriareportage.it.

„Майка ми ме вдъхнови да искам да опозная света и поради тази причина направих много пътешествия. Ако трябва да избера едно от най-красивите места, бих казала, че е това, откъдето ме осиновиха и където животът ми се промени. А един ден бих искала да посетя Ню Йорк“, признава тя.

Трудното й детство калява волята й и днес Зари Маструцо, освен красиво момиче, е борбена, уверена и целеустремена жена, която е изградила своята житейска философия и черпи от живота с пълни шепи.

„Научих, че разнообразието ни прави уникални, също и защото, ако всички бяхме еднакви, светът щеше да е много скучен“, казва тя, цитирана от италианските медии.

Започнал като конкурс за най-хубава усмивка – с цел реклама на паста за зъби през 1939-а година, днес сцената на „Мис Италия” е целта на всяко италианско момиче, което мечтае за кариера на модел или актриса. Звездният път на легендарната актриса София Лорен също започва оттам, като дори тя не печели конкурса, което е показателно за това какъв трамплин за професионално израстване е конкурсът.

„Мис Италия“ е едно от най-атрактивните, емоционални и очаквани събития на Ботуша, което събира пред екраните милиони зрители и се провежда в рамките на цели три дни.

В България Зари се е връщала само веднъж, още като малка. Сега мечтае да го направи отново.

Tribune.bg

Прочетете още:

Дъщерята на известна наша актриса спаси живота на варненката Анита Мейзер