Рецепта на деня: Гъбено рагу с пресен лук

Снимка: Gotvach.bg
Необходими продукти:
гъби – 300 г печурки
зехтин – 3 с.л.
пресен лук – 5 бр.стръка
чесън – 3 скилидки
чили сос – 1/2 ч.л.
сол
черен пипер – 6 – 7 зрънца
магданоз
Начин на приготвяне:
Обелете и почистете лука. Измийте стръковете и ги нарежете на ситно.
Загрейте зехтина и задушете лука. Прибавете обелените и на рязани скилидки чесън. Разбъркайте и гответе 1-2 минути.
Почистете гъбите, нарежете ги на филийки и ги добавете към зеленчуците. Овкусете със сол и черен пипер.
Гответе 4-5 минути до готовност на гъбите, като не ги бъркате много често.
Накрая добавете лютивката /чили/, разбъркайте.
Гарнирайте със свеж магданоз.
Добър апетит!
Източник: gotvach.bg
Прочетете още: