Рецепта на деня: Гъбено рагу с пресен лук

гъби

Снимка: Gotvach.bg

Необходими продукти:

гъби – 300 г печурки

зехтин – 3 с.л.

пресен лук – 5 бр.стръка

чесън – 3 скилидки

чили сос – 1/2 ч.л.

сол

черен пипер – 6 – 7 зрънца

магданоз

Начин на приготвяне:

Обелете и почистете лука. Измийте стръковете и ги нарежете на ситно.

Загрейте зехтина и задушете лука. Прибавете обелените и на рязани скилидки чесън. Разбъркайте и гответе 1-2 минути.

Почистете гъбите, нарежете ги на филийки и ги добавете към зеленчуците. Овкусете със сол и черен пипер.

Гответе 4-5 минути до готовност на гъбите, като не ги бъркате много често.

Накрая добавете лютивката /чили/, разбъркайте.

Гарнирайте със свеж магданоз.

Добър апетит!

Източник: gotvach.bg

Прочетете още:

Рецепта на деня: Царевична питка без месене