Десетки ченгета издирват каналджия край морето, 8 мигранти натръшкани на земята

Мигранти.

Източник "Флагман.БГ"

Десетки полицаи издирваха в дъждовния съботен следобед шофьорът на черния джип с мигранти, който вдигна на крак бургаското МВР, съобщава „Флагман“. Буквално преди минути каналджията беше задържан. Това е 26-годишен мъж от пакистански произход.

По негова вина в около 13,20 ч. по улиците на Бургас имаше бясна гонка. Цяло чудо е, че въпреки мократа настилка и намалена видимост, не се стигна до сериозен инцидент.

След луда надпревара по натоварения бул. „Тодор Александров“ и отбивката за ул. „Крайезерна“, каналджията заряза джипа, пълен с мигранти до Пристанище „Запад“, след което изчезна в неизвестна посока.

Мигрантите бяха проснати по очи на асфалта.

На мястото в момента има 6 патрулни екипа и десетки цивилни. Първо РУ Бургас и СПС са вдигнати на крак, за да търсят каналджията.

Използват се всички способи, за да се установи къде се е скрил беглецът. В този район няма много камери, а десетките складове допълнително затрудняват акцията. Вдигнати на крак са и Специализираните полицейски сили (СПС) към ОД на МВР в Бургас.

От возилото бяха изведени 8 мигранти. Те ще бъдат откарани за разпит, за да се установи самоличността им, кога са влезли в България и с кого са контактували. И осмината са млади и добре облечени мъже.

Прочетете още:

Касапница с много деца на пътя: 14-годишна загина на място, други берат душа