И Борислав Радулов взе Световна купа по кикбокс в Турция

Шампионът и Галин Димов

За пореден път носителят на Световна и Европейска тили Борислав Радулов печели златен медал при свое участие на международно състезание по кикбокс.

И този път на Световната купа в Истанбул националът ни защити безапелационно лидерската си позиция и взе купата в стила пойнт файтинг при мъжете, категория до 57кг.

Радулов ще се завърне от Истанбул с два златни медала и едно сребро, след като стана първи и в отборната надпревара. Там кикбоксьорът ни спечели купата с отбора „Team United“, който е сформиран от топ състезатели от цяла Европа. В състава бяха избрани да участват Борислав Радулов- България, Роланд Вициян –Германия и Давид Опалски.

Националът ни се състезава и в още една категория до 63 кг. също стил Пойнт файтинг, където се класира на второ място.

“Много съм доволен от резултата си. Не дадох никакъв шанс на конкурентите си в нито един от мачовете. През цялото време водех по точки и по никакъв начин не позволих да има съмнения кой е шампиона. Трудното беше, че всички срещи ги изиграх през няколко минути и умората ме натискаше, но не се предадох и спечелих. В татами стиловете когато се започне една категория тя се изиграва до край. Няма време за почивка. Освен шампионската титла в моята категория спечелих и сребро в категория до 63кг отново в Пойнт файтинг. Спечелих и първото място в отборните двубои. Благодаря на моя личен треньор Борислав Радулов за перфектните тренировки и на федерацията за всичко, което ми осигурява, за да мога да се подготвям качествено“, заяви Радулов веднага след спечелването на златото в Истанбул.

Антоанета Илиева, БККБМТ

Прочетете още:

Кристина Николова спечели Световната купа по кикбокс!