Коцето от ПП „Възраждане“ за дебетата и пепетата: Тресе ги тежка шизофрения

Костадинов

Снимка trud.bg

Правителство няма да има, но България ще продължава да е заложник на чужди сили. Това заяви пред БНР Костадин Костадинов, лидер на партия “Възраждане“.

„Дори и тези, които в момента отчаяно се опитват да съставят кабинет, знаят ,че съставянето му в тази форма ще означава да бъдат заложници. Това няма как да бъде основа за стабилно управление“, обясни той.

Коалицията между ГЕРБ, голямото ДПС и малкото ДПС – на Слави Трифонов, има отчаяна нужда от власт, смята още Костадинов.

„Подозирам, че ще направят всичко, за да осигурят тези 5 липсващи им гласа, за да бъде гласувано правителство, но няма да успеят. В парламента никой няма да си позволи да гласува пряко за един такъв кабинет. Ще се търси формула от сорта на липсващи депутати. Но тогава ще са нужни 7. Според мен няма да има кабинет“, прогнозира той.

Костадинов коментира и отношенията между първите две политически сили в парламента: „Ако ГЕРБ и ПП-ДБ се съберат, това ще доведе до поредното политическо кръвосмешение и предателство към собствените им избиратели. Ще има спад на доверието в тях и разпад на правителството, ако съставят такова, но България ще е затънала още повече в кризата. Те ще искат да унищожат българския лев и да ни вкарат насила в еврозоната“.

Тежка шизофрения тресе ПП и техния коалиционен партньор, заяви още Костадин Костадинов.

„Твърдят, че няма да направят правителство с ГЕРБ , но единствените, с които преговарят са ГЕРБ. Американското посолство назначи една поредица от скромни и безлични хора за политици“, мотивира се той.

Случващото се в момента сваля маските на голяма част от българския политически елит, смята лидерът на „Възраждане“.

Той коментира и скандалите около главния прокурор: „Главният прокурор беше зависим от външни и вътрешни фактори. В момента Гешев може би се опитва да се еманципира. Това, което се случва в Прокуратурата, не е изолиран процес от това, което се случва в нашето общество“.

Прочетете още:

Кой я пусна в ефир? Венеция Ангова: Сигурен е само кандидатът ни за премиер – акад. Денков