Бременната Лена – на амбразурата да лъска… имиджа на ПП-ДБ!

Лена и ПП-ДБ

Колаж ПИК

Въпреки „деликатното си положение“, довчерашната дясна ръка на експремиера Кирил Петков – Лена Бориславова, не е загърбила партийните си ангажименти и с готовност се включва в лъскането на имиджа на коалицията ПП-ДБ.

Бременната Лена цъфна в студиото на БНР и, отпивайки небрежно кафе, заразсъждава по злободневните политически теми.

„Промяна в прокуратурата е необходима, защото не може да има справедливост и правосъдие, когато цялата прокуратурата функционира като кол център за политици“, заяви Лена Бориславова.

Тя подчерта, че ПП-ДБ не могат да подкрепят мандат на ГЕРБ-СДС, защото се опитват да наложат нов модел в политиката – това, което кажеш в предизборната кампания, трябва да остане като дадена дума.

„Мандат на ГЕРБ – с премиер на ГЕРБ и с представители на ГЕРБ в правителството, е силно притеснително. Нямаме доверие в тяхната възможност този път да управляват прозрачно и справедливо. Във всички разговори, които имахме досега, никой не каза и дума, че моделът на управление досега не е бил правилен. Ние сме в политическа криза и не можем да си позволим да отидем отново на избори, затова премиерът, който трябва да намери баланса и да поведе страната напред, трябва да е човек, на когото имаме доверие – че ако дневният ред се подмени, ще подаде оставка“.

Тя увери, че от ПП-ДБ осъзнават отговорността си и затова търсят работещи формули.

„Не чуваме обратна връзка по същество… Първият мандат – след разкритията на прокуратурата, става все по-токсичен и труден за реализиране“.

По думите ѝ на акад. Николай Денков е гласувано доверие и ако той реши, ще направи промяна в проектокабинета.

pik.bg

Прочетете още:

От ПИК и „Ретро“: Тежък хейт срещу бременната Лена!