Честит празник на Район „Владислав Варненчик“!

Празник "Владиславово".

Снимка "Фейсбук"

Район „Владислав Варненчик“ отбелязва своя празник днес, 21 май – Ден на Светите равноапостоли Константин и Елена. Организатори са районното кметство и читалище „П. Р. Славейков 1928”.

В 10 ч. днес в местността „Ментешето“ ще бъде отслужен водосвет, след което е предвидена празнична програма. От 11,30 ч. в парка пред пощата на откритата сцена започва тържеството „Заедно в ритъма на музиката“, а 17,30 ч. е началният час на празничното шествие, което по традиция ще премине по бул. ”Св. Елена” до парка под пощата, където ще звучат изпълнения на Представителния духов оркестър на ВМС. В 18,30 ч. е награждаването на победителите от конкурса „Пъстро и създадено с любов” за най-красива цветна градинка.

В 19 ч., отново в парка под пощата, е концертът с участието на фолклорен ансамбъл „Варна“, ансамбъла за народни песни и танци „Одесос“ при ОД на МВР – Варна, детския танцов ансамбъл „Китка цвете“, вокално студио „Angels voices“, модерен балет „Vitto Dance“ и Бобан Здравкович.

Празнична програма е предвидена и в дните от 20 до 24 май в парка във „Владиславово“, където всяка вечер ще има концерти с участието на Цветелина, Хоротека с DJ Joy, Свет Георгиев, Гръцка вечер, Нестинарски танци от “Огнена мистерия”, Васко кръпката и „Подуене Блус Бенд“. Вход свободен!

Празничната програма продължава и на 22 май от 10 ч. с рисунка на асфалт, и от 10,30 ч. – с камишибай театър пред сградата на читалището. На 23 май от 18,30 ч. е концертът на ансамблите – „Странджа“ и „Българин“, също в читалището.

ВН

Прочетете още:

Кметът на „Владиславово“ на тържествен водосвет за празника на Района (СНИМКИ+ВИДЕО)