Кметът на „Владиславово“ на тържествен водосвет за празника на Района (СНИМКИ+ВИДЕО)

"Владиславово"

Снимки Район "Владислав Варненчик"

Район „Владислав Варненчик“ празнува! В този ден църквата почита Св. равноапостоли Константин и Елена. Кметът на района Николай Костадинов участва в традиционния водосвет до параклиса в местността „Ментеше“, отслужен от отец Георги.

"Владиславово"
Официалните гости на тържеството.

Присъстваха още депутатът от ГЕРБ-СДС доц. Медиха Хамза, както и общинските съветници Марица Гърдева и д-р Янко Станев; много граждани и жители на Района.

"Владиславово"

След водосвета районният кмет Николай Костадинов, официалните гости, и присъстващите граждани се помолиха за здраве.

„Виждаме, че и времето е с нас. Няма проливни дъждове, буря. На този ден си пожелаваме да сме здрави, да има просперитет. Вярвам, че го постигаме, въпреки трудните времена. Честито и на имениците, благоденствие на всички, честит празник, весело изкарване“, каза Николай Костадинов.

"Владиславово"
Песен за „Владиславово“.

Тържествата продължават – 17,30 ч. е началният час на празничното шествие, което по традиция ще премине по бул. ”Св. Елена” до парка под пощата, където ще звучат изпълнения на Представителния духов оркестър на ВМС. В 18,30 ч. е награждаването на победителите от конкурса „Пъстро и създадено с любов” за най-красива цветна градинка.

"Владиславово"

В 19 ч., отново в парка под пощата, е концертът с участието на фолклорен ансамбъл „Варна“, ансамбъла за народни песни и танци „Одесос“ при ОД на МВР – Варна, детския танцов ансамбъл „Китка цвете“, вокално студио „Angels voices“, модерен балет „Vitto Dance“ и Бобан Здравкович.

Празнична програма е предвидена и в дните от 20 до 24 май в парка във „Владиславово“, където всяка вечер ще има концерти с участието на Цветелина, Хоротека с DJ Joy, Свет Георгиев, Гръцка вечер, Нестинарски танци от “Огнена мистерия”, Васко кръпката и „Подуене Блус Бенд“. Вход свободен!

"Владиславово"

Празничната програма продължава и на 22 май от 10 ч. с рисунка на асфалт, и от 10,30 ч. – с камишибай театър пред сградата на читалището. На 23 май от 18,30 ч. е концертът на ансамблите – „Странджа“ и „Българин“, също в читалището.

Прочетете още:

Честит празник на Район „Владислав Варненчик“!