Николай Костадинов честити празника на Район „Владислав Варненчик“

"Владиславово"

Снимка Район "Владислав Варненчик"

От профила във „Фейсбук на Николай Костадинов, Кмет на Район „Владислав Варненчик“:

Честит празник, Район „Владислав Варненчик“!
Скъпи съкварталци,

Поздравявам Ви за празника на нашия Район, който отбелязваме днес, в деня на Св. равноапостоли Константин и Елена – 21 май.

В този празничен ден искам да Ви благодаря, че сме заедно, че създадохме заедно истинско гражданско общество, което работи, защото има чуваемост и в двете посоки, защото имаме обща цел, обща кауза – просперитета на нашия Район „Владислав Варненчик“. Това е причината, да не гледат вече на нас, като на краен квартал, а като началото на Варна, а защо не и като на най-добрия за живеене Район! Но имаме още работа и то не малко, но и време имаме – то е пред нас!

Изборът на датата 21 май за празник на Район „Владислав Варненчик“ съвсем не е случаен! Свързан е с историята за изцеление на родено през 1890 г. сляпо дете, което проглежда, след като му измиват очите в изворчето в местността „Ментеше“. Преди това Св. Елена се явява в съня на майката на момиченцето с напътствия, а местните хора, в знак на благодарност на Св. равноапостоли Константин и Елена, издигат параклиса.

И така до наши дни – традицията е запазена, празненствата са винаги на този свят ден, в който предците ни са определили! Нека заедно и със закрилата на Св. равноапостоли Константин и Елена да бъдем здрави щастливи в тези светли дни!

Честит празник на Район „Владислав Варненчик“! Честито и на всички именици!

Бъдете здрави!

Още по темата:

Честит празник на Район „Владислав Варненчик“!