Оставка! Илин обяви за законни скиците за бараките на Златните

Илин Димитров

Снимка "Фейсбук"\Ilin Dimitrov

Скиците за поставянето на бараките в комплекс „Златни пясъци“ край Варна са подписани изцяло в рамките на закона, каза изненадващо днес пред журналисти министърът на туризма Илин Димитров. По думите му те са одобрени през 2020 г. Министърът на туризма тогава е действал изцяло в рамките на правомощията си, твърди Димитров, цитиран от БТА.

Той уточни, че след подписването им, скиците отиват при главния архитект на Община Варна, който също трябва да вземе отношение. Компетентният орган по премахването на незаконно поставени обекти пък е Дирекцията за национален строителен контрол, каза Димитров и допълни, че казусът в „Златни пясъци“ трябва решат двете институции – Общината и Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Министерство на туризма направи мащабна проверка по случая и не открихме нарушения във ведомството, каза още Димитров. По думите му в момента е задействана и Прокуратурата. Тя прави проверка по сигнал на Община Варна и ако бъдат констатирани нарушения, ще реагира, посочи министърът.

Още по темата:

Министър Иван Шишков: Надявам се, да приложим закона за бараките на Златни пясъци (ВИДЕО)