Главният прокурор: Ще поискам отвод на част от членовете на ВСС, оставам на поста си

Иван Гешев

„По време на изслушването във ВСС ще поискам отвод на част от членовете, които може би участват в това покушение срещу съдебната власт“, това заяви главния прокурор Иван Гешев по време на пресконференция днес. Той допълни, че българската прокуратура е стабилна.

По думите му има политическо обединение срещу прокуратурата, като визира закона „Зарков“, който смята за противоконституционен.

Главният прокурор обяви, че израелският експерт не е нарушил никакви законови изисквания и всичко се е случило след приключване на огледа на местопроизшествието. Според него това е отместване на темата защо някой се опита да убие или сплаши главния прокурор.

В края на пресконференцията, в която Гешев разказа отново разговори между него и Борислав Сарафов, магистрати и членове на ВСС, бе пуснат и прословутият разговор с Йордан Стоев. От него става ясно, че ще се иска оставката на главния прокурор и е по-добре той сам да си я подаде, за да запази престижа на прокуратурата. Гешев показа и изпратената му заплаха, която той получил след посещението си в САЩ.

На пресконференцията, освен разговори и чатове с магистрати беше показан и такъв с лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който съдържаше вдигнат емотикони изразяващи се във вдигнат палец и усмивка.

Преди да напусне пресконференцията главният прокурор заяви, че няма да напусне поста си и ще изкара пълен мандат.

От Tribune.bg

Четете още: