Любими поети отведоха децата от ДГ „Христо Ботев“ в царството на буквите

Поети в детска градина

Във вълшебното царство на буквите и знанието отведоха децата от ДГ „Христо Ботев“ авторите на детски книжки Румяна Кирова, Веска Янакиева и Станислав Пенев. Това съобщиха за „ВАРНА новини“ от детската градина.

В навечерието на Деня на славянската писменост и култура те гостуваха на двете четвърти групи и ги запознаха със своето творчество, а малките ученици ги развълнуваха със специално подготвени за тях поздравления. Варненската поетеса Румяна Кирова трогна децата с прекрасни стихове и „Големи разкази за малки деца“. Поетът Станислав Пенев ги отведе във вълшебния свят на буквите, като ги прикани да се включат в забавни игри за разпознаване на гласните звукове. Той им прочете разказче, озаглавено „Малкото коте“, а Веска Янакиева, дългогодишен директор, отдал сърцето си на ДГ „Христо Ботев“ и автор на „Дидактични игри в приказки и картинки“, отправи послание към тях, че е израз на благородство да се грижим за домашните животни. С ентусиазъм и желание малките ученици се включиха в творческо словесно ателие. Те с лекота разпознаваха любими герои и извличаха поуки от приказки.

Директорът на ДГ „Христо Ботев“ Елица Вълчева благодари на тримата творци, създали незабравими стихове, посветени на децата.

„Благодарим ви, че радеете за детската градина и я обичате. Благодарим, че винаги сте до нас като хора, дарили живота си и словото, за да я има България! Това, което сте създали, остава за поколенията!“, отправи послание към творците Вълчева.

Поети в детска градина

Четете още: