Рецепта на деня: Перфектен кадаиф

Кадаиф

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

  • кадаиф – 1 опаковка 300 г
  • моцарела – 100 г
  • масло – 1/2 ч.ч.

ЗА СИРОПА

  • вода – 2 ч.ч.
  • захар – 1 1/2 ч.ч.
  • лимони – 1 парче

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Кадаифът се полива с разтопеното масло и във всяко парче се слага по парченце от моцарелата. Слага се за кратко във фурната, да се запече. През това време приготвяме сиропа от водата, захарта и резена лимон за свежест.

След като изстине, се залива с горещ захарен сироп. Може да се гарнира с шамфъстък перфектният кадаиф, за да е още по-перфектен.

От Recepti.gotvach.bg

Четете още: