Делян Добрев: След 9 години възобновяват старата манджа, за да ме тормозят (ВИДЕО)

пресконференция

ГЕРБ ще гласува категорично срещу всяко искане на прокуратурата за сваляне на депутатски имунитети в 49-ия парламент, преди приключване на ремонта на законите в съдебната система.

„В историята на българския парламент винаги са се давали имунитетите, но в момента правим тежка и многозначима правосъдна реформа, която очевидно разбуди страстите в прокуратурата. Докато не приключи тази реформа, няма да подкрепим свалянето на имунитета на когото и да е в НС. Прокуратурата е обвинявана, че държи определени дела на трупчета, за да ги ползва в момент, в който се взимат тежки политически решения, за да повлияят на политиците. Минал съм по този път, знам какво е“. Това обяви на пресконференция в централата на ГЕРБ зам.-председателят на партията Даниел Митов.

Делян Добрев коментира, че е бил срещу това решение и е искал сам да се откаже от имунитета си. Той обясни, че вече 9 години е бил обвиняем по това „дело на трупчета“, което миналата година е прекратено с 20 страници мотиви защо няма извършено престъпление. Според него държавното обвинение е в ролята на репресивен орган.

„Днес възобновяват това дело от кабинета „Орешарски“, което стоя на трупчета в продължение на 9 години. Това дело е образувано, за да ме притискат. Това е бутафория с цел политическа репресия. Имаше 20 страници мотиви защо няма престъпление. Това същото нещо възобновяват, защото не могат да измислят друго. След 9 години възобновяват старата манджа, за да ме тормозят“, казва той.

„Днеска е Делян, утре ще е Кирил. Това е опит мнозинството за съдебна реформа да стане малцинство“, коментира Томислав Дончев.

„В момента се прави опит да няма истинска правосъдна реформа чрез натиск срещу „вечни обвиняеми“, заяви и Деница Сачева.

Tribune.bg

 

Още по темата: 

Прокуратурата иска имунитета на Делян Добрев по прекратено дело