Д-р Димитър Димитров: Българският език, култура и изкуство са нашето най-ценно богатство

Димитър Димитров

Кметът на община Ветрино д-р Димитър Димитров публикува поздравителен адрес по случай 24 май. Ето какво написа той:

„Уважаеми дейци на просветата и културата,

Позволете ми да Ви поздравя най-сърдечно по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност– 24 май.

На този ден засвидетелстваме своето уважение и признателност към Вас за всеотдайните грижи, които полагате – с много любов – за обучението и възпитанието на нашите деца, за просвещението на младите хора, за опазването на българските народни традиции и култура, за съхранението на историческата ни памет.

Поклон пред Вас, съвременни будители – учители, читалищни работници, самодейци и творци – пазители на националната ни идентичност!

Българският език, култура и изкуство са нашето най-ценно богатство. Но и най-силното оръжие, благодарение на което сме оцелели през вековете като нация. Именно то ще ни помогне да преодолеем и предизвикателствата, пред които сме изправени в момента.

Пожелавам Ви да сте здрави, все така вдъхновени и удовлетворени от труда, който полагате. За да продължите да водите идните поколения към светли бъднини!

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Д-р Димитър Димитров
Кмет на община Ветрино“.

Четете още: