Инж. Жоро Илчев: 24 май е празник, който ни носи гордост и надежда

Инж. Жоро Илчев

Инж. Жоро Илчев. Снимка Община Провадия

Кметът на община Провадия инж. Жоро Илчев публикува поздравителен адрес по случай 24 май. Ето какво написа той:

„УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ,
УВАЖАЕМИ ДЕЯТЕЛИ НА ПРОСВЕТАТА И КУЛТУРАТА,
СКЪПИ АБИТУРИЕНТИ И УЧЕНИЦИ,
ЧЕСТИТ 24 МАЙ,
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА И КУЛТУРА,
НА СВЕТИТЕ БРАТЯ КИРИЛ И МЕТОДИЙ
И НА СЛАВЯНСКАТА ПИСМЕНОСТ!

Бих искал да поздравя Вас, уважаеми учители, за това, че при всичките несгоди и проблеми на нашето съвремие, продължавате все така възрожденски да водите бъдещето на родината ни – нашите деца – към света на знанието с цялата находчивост и отдаденост, на която сте способни. С дълбоко уважение Ви отправям искрени пожелания за висок дух, оптимизъм и вдъхновение, за търпение и вяра, борбеност, сила и упоритост. Но най-вече бъдете здрави и ценени, защото Вие сте предопределени да водите младите хора не само по пътя на знанието, но и да ги възпитавате в традиционните национални добродетели. Вие, които сте се посветили на това хуманно, трудно и отговорно дело, заслужавате дълбоко уважение и признателност!

Изказвам своята искрена и сърдечна благодарност на всички дейци на изкуствoто и културата за техните усилия и постижения. Пожелавам здраве, творчески успехи и удовлетвореност от труда, който всички полагате за запазване на духовността.

Скъпи ученици,

Не губете вяра в собствените сили и възможности! Бъдете устремени и находчиви, защото бъдещето Ви зависи основно от собственото Ви отношение към знанието и уменията. Бъде здрави и жизнерадостни, упорити и ученолюбиви през целия си живот.

Уважаеми абитуриенти,

На Вас желая успешна реализация и сбъдване на всички мечти. Нека пътят, който сте избрали, ви отведе към по-добро и щастливо бъдеще, където удовлетворението от постигнатото ще Ви окриля и вдъхновява.

24 МАЙ е празник, който ни носи гордост и надежда, който ни е съпътствал в много трудни за отечеството ни години и който ще пребъде във времето, за да ни напомня колко стойностен е българският народ и как със знание и вяра е преминавал и ще преминава през всяко изпитание!

Нека спазим традицията и отдадем заслужена почит на светите първоучители

Кирил и Методий и нека днес повече от всякога почерпим от тяхната сила, воля и дух!

С УВАЖЕНИЕ,
Д.Т.Н. ИНЖ. ЖОРО ИЛЧЕВ,
КМЕТ НА ОБЩИНА ПРОВАДИЯ“.

Четете още: